Hou je van toetjes – lees dan tot het eind 😉 ……
Helaas, helaas… het seizoen komt weer tot een einde. Maar het was een hele mooie laatste speelavond.
Traditiegetrouw houden we het Zijlstra toernooi aan het einde van het seizoen. Hierbij mengen we alle spelers door elkaar. Door de hoge opkomst, 44 deelnemers, waren alle 11 banen bezet. Erg mooi.
De recreantencommissie had een teamwedstrijd opgezet, waarbij vier teams streden om de winst. De indeling bleef aan de teams, waarbij elke ronde een speciale opdracht moest worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld sorteren op lengte, leeftijd, speelsterkte, enzovoort. Het kostte even om de nieuwe spelvorm op de rit te krijgen, maar iedereen deed zijn best, en het liep verder supergoed. Tijdens de pauze konden we genieten van een drankje en de ons welbekende en onvolprezen trifle van José (met het recept onderaan dit bericht). Ook een soort traditie inmiddels. Dank José!
Aan het eind van de avond bleek team 2 de meeste punten verzameld te hebben, en onder hen werden twee prijzen verloot. Daarna werd de Zijlstra cup uitgereikt aan ons meeste nieuwe lid Michelle en ons langst-spelende lid Erik-Jan. Proficiat allen! Mooi om op deze manier even stil te staan bij een jaar met een flink aantal nieuwe leden, alsook mensen die meer dan veertig jaar bij onze club badmintonnen. ‘T is een mooi cluppie!
De Reco
Benodigdheden voor één schaal Trifle:
- 500 gram aardbeien
- doosje aalbessen
- doosje bramen (eventueel)
- doosje frambozen (eventueel)
- 3 eetlepels cream sherry
- 2 pakken Swiss rolls met aardbeienvulling of bosbessenvulling
- 1 emmertje boeren vanillevla of anders stevige vanillevla
- ¼ l slagroom ( met een beetje zoetstof of suiker)
- geschaafde amandelen
Werkwijze:
- Al het fruit schoonmaken en wassen. In een grote schaal doen en besprenkelen met cream sherry. Als je drie eetlepels te weinig vindt kun je natuurlijk meer gebruiken ( voor de drankorgels onder ons!!). Even in laten intrekken en het geheel uitlaten lekken in een vergiet.
- Op de bodem van een (liefst) glazen schaal de plakken Swiss roll (1) neerleggen zodat de gehele bodem bedekt is met cake.
- Hier overheen ¾ deel van het fruit leggen. ¼ deel is voor de garnering!
- Dan de andere gesneden Swiss roll plakken op het fruit leggen.
- Hier overheen de vanillevla verdelen.
- Slagroom met een beetje zoetstof/suiker stijf kloppen en over de vla scheppen.
- Garneren met overgebleven fruit en geschaafde amandelen. Je kunt ook garneren met gewone aardbeien of iets dergelijks zonder cream sherry! Dit laten we over aan je eigen fantasie!
Belangrijk: NIET SONJA PROOF! Maar wel erg lekker! Smullen maar!