Velen van jullie zullen benieuwd zijn naar het recept voor een heerlijke schaal Trifle. Hierbij het recept van José. Eet smakelijk!
Benodigdheden voor één schaal Trifle:
- 500 gram aardbeien
- doosje aalbessen
- doosje bramen (eventueel)
- doosje frambozen (eventueel)
- 3 eetlepels cream sherry
- 2 pakken Swiss rolls met aardbeienvulling of bosbessenvulling
- 1 emmertje boeren vanillevla of anders stevige vanillevla
- ¼ l slagroom ( met een beetje zoetstof of suiker)
- geschaafde amandelen
Werkwijze:
- Al het fruit schoonmaken en wassen. In een grote schaal doen en besprenkelen met cream sherry. Als je drie eetlepels te weinig vindt kun je natuurlijk meer gebruiken ( voor de drankorgels onder ons!!). Even in laten intrekken en het geheel uitlaten lekken in een vergiet.
- Op de bodem van een (liefst) glazen schaal de plakken Swiss roll (1) neerleggen zodat de gehele bodem bedekt is met cake.
- Hier overheen ¾ deel van het fruit leggen. ¼ deel is voor de garnering!
- Dan de andere gesneden Swiss roll plakken op het fruit leggen.
- Hier overheen de vanillevla verdelen.
- Slagroom met een beetje zoetstof/suiker stijf kloppen en over de vla scheppen.
- Garneren met overgebleven fruit en geschaafde amandelen. Je kunt ook garneren met gewone aardbeien of iets dergelijks zonder cream sherry! Dit laten we over aan je eigen fantasie!
Belangrijk: NIET SONJA PROOF! Maar wel erg lekker! Smullen maar!